Instandhaltung

Preo wordt in Nederland onderhouden door M-cube hotmelt solutions. Voor zowel onderhoud als storingen.

Waarom is Preventief Onderhoud zo belangrijk bij hotmelt units?

U kunt het vergelijken met verschillende persoonlijke zaken in uw leven – onderhoud aan auto’s, onderhoud van tuinen, onderhoud van uw huis…..

Het kost wat moeite om al die zaken te onderhouden, maar het loont de moeite om uw bezit langer mee te laten gaan en er meer van te genieten in tip top conditie.

Neem de banden van uw auto…

U weet dat het handhaven van de juiste luchtdruk en balans met uw banden de levensduur van de banden verlengt. Banden zijn duur, dus voert u eenvoudig preventief onderhoud uit om ze langer mee te laten gaan.

Zo is het ook met een hotmelt unit
U kunt een minimum aan onderhoud uitvoeren om de levensduur van de installatie te verlengen.

Houd uw installatie van binnen en van buiten schoon.

Spoel regelmatig met schone hotmelt. Wij controleren regelmatig de tank, de pomp en alle filters om de levensduur van de pomp, lijmkoppen, modules en nozzles te verlengen.
Controleer regelmatig uw bedrijfstemperaturen – kan de lijmtank iets lager werken dan de slangen/koppen? Dit voorkomt zoveel mogelijk verkoling in de tank. Controleer uw lijm aanbevelingen.

Dagelijks gebruik

  • Zorg er altijd voor dat de hotmelt tank wordt bijgevuld met lijm. Als personeel hiervoor in de praktijk onvoldoende op kan letten, overweeg dan een autofill systeem.
  • Houd het deksel gesloten om verontreinigingen in de tank te voorkomen.
  • Houd de voorraad lijm, in een aangebroken verpakking, bedekt om de toegang van verontreinigingen te ontmoedigen. Zoals met een deksel op een emmer.
  • Controleer of de hotmelt-slangen niet geknikt of bekneld zijn. Als knikken een probleem is, kijk dan of een andere haakse fitting aan het hoofd- of tankuiteinde de slang recht kan maken.
  • Gebruik de stand-by modus op de lijmunit om verbranding van de hotmelt-lijm te voorkomen.

Met een kleine extra inspanning kunt u uw installatie nog vele jaren laten werken.

de_DE_formal